Loven siger, at der skal afholdes et årligt arbejdsmiljømøde hos virksomheden, hvor der er en dialog mellem medarbejderne og ledelsen. Hvis klinikken har færre end 10 medarbejdere, skal dette ske mellem ledelse og medarbejdere direkte. Hvis klinikken har 10 medarbejdere eller mere, kan medarbejderne udnævne en arbejdsmiljørepræsentant, som deltager.
Når det årlige arbejdsmiljømøde afholdes, skal det dokumenteres. Det er nemlig ikke nok at afholde mødet og få en god, positiv dialog. Der er en række punkter, der skal dokumenteres. Dette er blandt andet dialogen på mødet, de aftalte handlingsplaner samt de konklusioner, der måtte være kommet på mødet. Det er vigtigt, at der følges op på handlingsplanerne efterfølgende, hvorfor man med fordel kan udpege en som ansvarlig for at følge op på de aftalte punkter.
Når arbejdstilsynet kommer på besøg, er dette som oftest et varslet besøg. Det betyder, at tandklinikken får en besked om, at arbejdstilsynet vil komme på besøg indenfor en vis periode. Det betyder dog ikke, at de altid vil give et varsel. Arbejdstilsynet har også ret til at komme uanmeldt, hvis de mener dette giver dem den bedste forudsætning for at vurdere et muligt problem.